creativitatea Iată câteva soluții practice pentru a stimula creierul adolescent evitând în același timp depresia și încurajarea creativității, inovației și rezolvarea problemelor.

Multe schimbări apar în creierul unui individ în timpul adolescenței decât în ​​orice alt moment al vieții. Din păcate, depresia, dependența și comportamentele riscante împiedică acest proces la unii adolescenți.

Ajutor pentru a interpreta

lumii, dacă există un lucru care are tendința de a ne da în judecată în viață, este această tendință de a vedea lumea în alb și negru. Ajutând un adolescent să depășească acest lucru, îl va ajuta să-i stimuleze creativitatea.

 • Pentru a ajuta la extinderea perspectivelor adolescentului, discutați diferite interpretări ale cărților, filmelor, operelor de artă preferate sau chiar experiențele la școală.
 • În timp ce vorbește cu ei despre aceste subiecte, arătați-le că nu trebuie să ne oprim la suprafața lucrurilor și că creierul lor va explora locuri pe care mulți adulți nu le pot visa.
Oferiți un mijloc de expresie personală

Expresia personală este esențială la niveluri diferite.

 • Capacitatea Foster unui adolescent de a se exprima, fie prin dans interpretativ, muzică, scris, de cusut, pictura sau chiar zmangaleala, este extrem de important.
 • Ajutându-i să-și găsească priza creativă, le dă o cale să-și exploreze creativitatea, dar poate și să reducă sentimentele de depresie.
 • Depresia este o problemă serioasă pentru mulți adolescenți și dându-i unui adolescent o priză simplă, care își pune un zâmbet pe față, ar putea însemna mult pentru ei.
Focus pe expunerea constanta

Familiarizați că o persoană tânără este deschisă pentru tine este un lucru destul de dificil, chiar și atunci când sunt expuse la noi experiențe, astfel încât imagina dificultatea adăugată în cazul în care adolescentul nu se limitează la faptul că la ceea ce știe.

 • Astfel, permiteți adolescenților să aibă în mod constant experiențe noi.
 • Acest lucru nu înseamnă a le trimite la petreceri sau petreceri sălbatice, desigur, dar să le ia la muzee, expoziții de artă, spectacole de teatru sau ceva în cazul în care acestea prezintă un interes deosebit în știți mai multe - una dintre aceste experiențe poate fi cu adevărat informativă.
 • În principiu, doriți să permiteți adolescentului dvs. să trăiască mai mult decât ofertele de la domiciliu și școală.
Dați adolescenților o voce de vorbit

Adolescenții vor fi nemotivați sau vor crește cu greu dacă nu au control asupra mediului înconjurător. Prin urmare, este necesar să le lăsăm să vorbească despre deciziile luate.

 • O modalitate foarte bună de a face acest lucru este de a discuta așteptările din ambele părți și chiar de treburile pe care ar prefera să le facă acasă.
 • Aceasta poate merge atât de departe încât să lase adolescenții să simtă că lumea din jurul lor nu le controlează.
Noi toți eșuează din când în când

Nimeni nu vrea să vadă că adolescentul său eșuează, dar fără nici o greșeală, nu există învățare. La urma urmei, o problemă nu este una dacă nu au loc consecințele ei.

Apropo, ce ar putea un adolescent să învețe dacă crede că părinții lui îl vor salva mereu de eșecurile lui?

 • În loc să predați un adolescent după eșec, este important să puneți întrebări și să discutați despre situație.
 • Aceste experiențe reale de viață sunt cele care promovează învățarea în indivizi.
Păstrați o comunicare permanentă

Pentru a ajuta adolescentul dumneavoastră în timpul adolescenței sale tumultoase, țineți cont de aceste sfaturi. Dar, mai presus de toate, amintiți-vă să păstrați legăturile de comunicare dintre dvs. și adolescentul dvs. cât mai permanent posibil, astfel încât să puteți practica cu ușurință aceste sfaturi.