Când corpul vostru vorbește cu dvs., este înțelept să-l ascultați. Deși nu de obicei privit șei, acesta poate fi bun pentru tine pentru a verifica un aspect, mai ales în cazul în care șei noastre au o culoare ciudată și sunt însoțite de simptome neobișnuite sau dureroase. Iată patru semne de avertizare care trebuie păstrate în minte.

Scaune neobișnuite: aspect și simptome

Scaune întunecate sau goale

  • Aceste scaune pot fi însoțite de o senzație de arsură în stomac și esofag. Acestea pot indica, de asemenea, un ulcer în tractul gastro-intestinal superior. Adresați-vă medicului dumneavoastră, care poate să comande o endoscopie pentru o examinare vizuală sau pentru prelevarea de țesuturi pentru o biopsie. scaune negre sau maro

  • În absența altor simptome deranjante, manca anumite alimente, cum ar fi lemn dulce negru, afine, plumb, fier comprimate, roșii sau sfecla poate face scaun maro sau negru. Nu mai manca aceste alimente pentru a vedea daca culoarea scaunului este inapoi la normal. Dacă simptomele persistă, adresați-vă medicului dumneavoastră.

scaune maro sau roșu luminoase, însoțite de durere și presiune în timpul defecării

  • Acest tip de scaun poate fi un indiciu de fisuri anale (lacrimi mici in jurul anusului) sau hemoroizilor umflate (vasele de sânge din apropierea rectului care poate pentru a rupe). De exemplu, cremele, unguentele sau pernele de hemoroizi pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Chirurgia poate fi necesară pentru hemoroizii persistenți. Consultați medicul dacă sângerarea persistă sau devine abundentă.

Șei maro sau rosu aprins insotite de disconfort inferior simptome gastrointestinale abdomen și altele, cum ar fi gaze, constipație, diaree sau durere

  • Aceste simptome pot fi cauzate de colita ulcerativa, Boala Crohn, boala diverticulară, tumora benignă sau polipii cancerigeni. Consultați-vă medicului dumneavoastră, care poate solicita efectuarea de teste de diagnostic, cum ar fi o colonoscopie, o biopsie, o ecografie sau cu raze X, de asemenea, s-ar putea referi la un gastroenterolog pentru monitorizare și tratament. Contactați medicul dacă observați o modificare a culorii scaunului. Nu ignora simptome neobișnuite. Dacă există o problemă, va fi mai ușor să o rezolvi dacă îl identificați mai devreme.