Fiecare femeie gravidă se întreabă la un moment în altul în cazul în care copilul ei este în creștere bine, este perfect normal să ceară întrebări în timpul sarcinii. Deși se poate întâmpla ca problemele să apară, de cele mai multe ori totul merge bine. Iată cum puteți afla dacă trebuie să căutați sfatul unui profesionist în domeniul sănătății.

Medicul sau moașa dumneavoastră ar trebui să ia măsuri în timpul sarcinii. Acest lucru monitorizează creșterea și dezvoltarea copilului dumneavoastră. Dacă, din orice motiv, sunteți îngrijorat că creșterea copilului dvs. sa oprit, raportați-vă îngrijorările medicului sau moașei.

Stabiliți dacă există o problemă

În timpul sarcinii, ar trebui să acordați o atenție deosebită mișcărilor copilului dumneavoastră. Copilul trebuie să se miște în fiecare zi. Dar nu vă faceți griji dacă câteva zile vă simțiți mai puțin de mișcare. Bebelușii dorm mult în pântece. Uneori se poate întâmpla să nu simți mișcare timp de câteva ore. Dacă sunteți îngrijorat de lipsa prelungită de mișcare, faceți o întâlnire cu medicul sau moașa. Ei vor putea să evalueze dacă această activitate redusă este normală sau să efectueze o ecografie pentru a efectua verificările necesare.

orice probleme care împiedică creșterea f & oelig; fetusii IUGR

Restricția creșterea intrauterină (RDIU) apare atunci când copilul este mai mic decât în ​​mod normal în timpul sarcinii. Acest lucru poate duce la greutate mică la naștere. Exista cauze diferite la IUGR, dar cea mai comuna este o problema cu placenta. Alte cauze pot duce la deficiențe congenitale sau tulburări genetice. Dacă aveți o infecție, aveți tensiune arterială crescută, luați o medicație de prescripție medicală, fumați, consumați alcool sau droguri, bebelușul dvs. poate suferi de IUGR.

Dar nu merită să fie panică. Copilul dvs. va ajunge probabil în mărime și va crește la o dimensiune normală. Aceasta se întâmplă de obicei în jurul vârstei de 2 ani.

Probleme placentare În cazul în care medicul dumneavoastră este preocupat de dimensiunea copilului, acesta poate testa placenta pentru a se asigura că a continuat să funcționeze eficient. Dacă placenta nu își face treaba, copilul nu primește suficientă mâncare, ceea ce ar putea încetini creșterea.

Alte probleme potențiale pot afecta creșterea copilului.

  • Lipsa oxigenului în sânge și țesuturi
  • scăzut de zahăr din sânge în
  • din sânge niveluri scăzute de calciu în
  • sanguin Pneumonie datorită sosirea meconiu (scaun fetal) in plamani inainte de nastere
  • Niveluri ridicate bilirubină în sânge, care poate provoca icter

în cazul în care copilul nu a fost mutat pentru câteva ore și sunteți îngrijorat, bea un pahar de suc de portocale și se întindă pe partea de o oră. Dacă copilul încă nu se mișcă, contactați medicul și explicați situația. Dacă medicul dumneavoastră consideră că este necesară intervenția medicală, vă va sfătui. Rețineți că bebelușii au zile mai active decât altele. În unele zile, pur și simplu au nevoie de mai multă odihnă decât altele. În majoritatea cazurilor, temerile dvs. sunt nefondate și copilul dvs. se descurcă bine.