Dacă, la fel ca multe femei, suferiți de PMS, știi cât de dureros poate fi. Pentru a reduce efectele negative ale PMS, reduceți sau eliminați următoarele 3 produse înainte de perioada dumneavoastră.

Ce este SPM?

Pentru multe femei, sindromul premenstrual (PMS) este dureros: iritabilitate, depresie, crampe, balonare, poftă, dureri de sân și dureri de cap.

  • În altele, tulburarea începe atunci când menstruația este declanșată și se manifestă prin sângerări grele și crampe.
  • Pentru mulți, ibuprofenul este o adevărată binecuvântare. Există și soluții alimentare, deoarece unele ajută la echilibrarea nivelurilor de hormoni, îmbunătățesc starea de spirit și împiedică reținerea apei.
  • Aici sunt trei alimente și produse pentru a evita:

1. Sare

Sare promovează retenție de apă, care crește sufocarea și dureri de sân.

Sarea este ascunsă în cele mai neașteptate alimente, inclusiv pe cele care sunt în general considerate sănătoase, cum ar fi supele și legumele conservate. Există, desigur, pizza și chipsuri, precum și ketchup, sos de grătar și alte condimente.

  • Prin urmare, chiar dacă nu vă place mâncarea, s-ar putea să vă mâncați mai mult sodiu decât v-ați gândit. Trebuie să citiți etichetele produselor înainte de a le cumpăra.
  • Aportul zilnic recomandat este de 2.300 miligrame, ceea ce reprezintă cinci grame (o linguriță). Suc 2. Zahăr și grăsime
  • Alimentele zaharoase provoacă vârfuri și picături de zahăr din sânge și, prin urmare, schimbări de stare și energie. Datorită fibrelor, fructele proaspete și fructele uscate satisfac dorințele dulciurilor fără a exercita acest efect asupra zahărului din sânge.
În ceea ce privește lipidele saturate din carnea și brânza, acestea promovează producerea de prostaglandine, substanțe asemănătoare hormonilor în uter, care stimulează mușchii și pot provoca crampe. Totuși, deoarece carnea este o sursă bună de fier, dacă sângeți foarte mult, trebuie să vă asigurați că vă satisfaceți nevoile consumând stridii, fasole, spanac sau alte surse de fier.

În cele din urmă, consumul ridicat de zahăr și grăsimi duce, de obicei, la excesul de greutate, ceea ce poate contribui la tulburările menstruale. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit că, la femeile supraponderale, riscul de prelungire a durerii lor a fost de două ori mai mare decât cel al celor mai subțiri. Cafenea 3. Cofeina și alcoolul

  • Ca stimulant, cofeina poate cauza anxietate și modificări ale dispoziției, care pot agrava simptomele menstruale.
  • În ceea ce privește alcoolul, crește durata și intensitatea crampe.
  • Sindroamele tale premenstruale îți fac viața tare? Reduceți dramatic sarea, zahărul, grăsimile, cofeina și consumul de alcool.