Senzația de presiune în ochi este cel mai adesea legată de glaucom. Dar pentru a consulta optometristul numai atunci când cineva are impresia că vederea noastră scade sau că se simte durerea nu este suficientă. Este important ca ochii să fie examinați în mod regulat deoarece unele boli oculare, cum ar fi glaucomul, nu prezintă simptome particulare. Glaucomul Glaucomul este o boală nervoasă optică cauzată de creșterea presiunii în ochi. Presiunea crește atunci când lichidul care circulă în interiorul și în exteriorul ochiului (umoarea apoasă) nu poate curge corect.
Când nervul optic este deteriorat ...

Imaginile care sunt văzute sunt transmise creierului de către nervul optic. Este vorba despre fibrele nervoase din care este compus faptul că glaucomul dăunează. Prin urmare, nervul optic este distrus iremediabil. Dacă nu este tratată suficient timpuriu, glaucomul poate duce la orbire (pierderea totală a senzației de vedere).

Prevenirea glaucomului

Examinarea periodică a ochilor este importantă, deoarece numai un specialist (optometristul) poate măsura presiunea în ochi și poate determina dacă este normal. Presiunea poate fi mai mare, fără ca nervul optic să fie deteriorat, dar este adesea un simptom precursor al glaucomului.

Ambele tipuri de glaucom

1.

glaucom cu unghi deschis

Majoritatea persoanelor cu glaucom cu unghi deschis, cea mai frecventă formă de glaucom, nu simt nici un simptom până când vederea lor nu este clară. a ajuns. O persoană poate suferi, prin urmare, de acest tip de glaucom, fără ao cunoaște. Apare atunci când lichidul apos nu curge corespunzător.2.

glaucom cu unghi închis

Dacă reprezintă doar 10% din cazuri, glaucomul cu închidere în unghi este o situație de urgență. Orbirea poate să apară la numai câteva ore după criza glaucomului, ceea ce este foarte dureros. Lichidul apos nu mai curge deloc și presiunea din ochi crește brusc. Este însoțită în special de următoarele simptome:Vision brusc confuz; Durerea în ochi sau în jurul ei;

Sensibilitate extremă la lumină;

  • dilatarea elevului;
  • Greață sau vărsături.
  • Factori de risc
  • Oamenii de peste 50 de ani sau de origine afro-canadiană au mai multe șanse de a dezvolta glaucom. Riscurile sunt și mai mari dacă un membru al familiei suferă.
  • Tratamente

Deocamdată, glaucomul nu poate fi vindecat. Cu toate acestea, acesta poate fi ușor controlat, datorită picăturilor care ajută la reducerea presiunii în ochi, de exemplu, sau prin intervenții chirurgicale în cele mai severe cazuri.

Informațiile obținute de sistemul vizual permit mai mult de 80% din învățarea noastră. Prin urmare, avem totul pentru a câștiga, având grijă de ochii noștri și văzând sănătatea noastră bună a ochilor. Când ne gândim că o simplă vizită la optometrist ne-ar putea salva vederea ...