Osteoporoza este o boala grava ca o dieta sanatoasa bogata in calciu nu este suficienta pentru a trata. Aici vă prezentăm câteva suplimente și medicamente în timp ce încercați să eliminați câteva mituri persistente.

Cunoaște suplimente, hormoni și medicamente

Mulți medici recomandă densitometria bazală a osului atunci când menstruația devine neregulată. În funcție de rezultate, medicul ar putea recomanda suplimente de calciu și vitamină D sau alte terapii. Iată alte modalități de combatere a osteoporozei.

  • Pentru a trata osteoporoza la femei, terapia hormonală de substituție (HRT) poate ajuta la reducerea pierderii de estrogen în timpul menopauzei. Estrogenul încetinește pierderea de os, dar studii recente sugerează că HRT funcționează numai la femeile cu osteoporoză la începutul tratamentului.
  • HRT are un interes susținut în comunitatea medicală. Medicamentele non-hormonale, cum ar fi etidronatul, alendronatul și alte bifosfonați, sunt alternative. Acestea reduc resorbția osoasă și încurajează formarea de țesuturi sănătoase.
  • Calcitonina este un preparat hormonal administrat prin injecție sau sub formă de spray nazal, ale cărui efecte sunt similare.
  • Raloxifenul este un alt medicament. Previne osteoporoza prin modularea receptorilor de estrogen. Acest medicament nu este un hormon, iar efectele acestuia sunt în mare parte similare cu cele ale estrogenului, fără a crește riscul de cancer mamar și uterin.
Promovarea sănătății timpurii a oaselor
  • Adolescența este perioada crucială pentru formarea oaselor puternice pentru restul vieții.
  • Un studiu recent a constatat ca femeile de peste 50 de ani care au consumat mai puțin de 250 ml (un pahar) de lapte pe zi, în timpul adolescenței au avut o densitate osoasa semnificativ mai mici și au fost de doua ori mai susceptibile de a sparge decât cele care beau cel puțin un pahar de lapte pe zi. Diferența a fost observată indiferent de cantitatea de lapte sau de calciu consumată de femei la maturitate.
Dispersarea unor mituri

Este de multe ori crezut incorect că cohoshul negru, trifoiul roșu și arborele castor reduc osteoporoza. Într-adevăr, cu toate că multe femei folosesc aceste produse botanice pentru a ameliora simptomele menopauzei, nu există dovezi că aceste substanțe (sau alt produs botanic) au nici un efect asupra metabolismului calciului pierderii osoase asociate.