Cataracta sunt în general considerate ca fiind o problemă esențială a îmbătrânirii. Dar aceste sfaturi vă pot ajuta să reduceți riscul de apariție a cataractei și să utilizați lentile de înlocuire mai târziu în viață.

Simptomele de cataractă

Atunci când lentilele în mod normal limpezi în ochii tăi sunt tulburate, suferi de cataractă.

 • Viziunea devine încețoșată, conducerea în timpul nopții poate deveni dificilă datorită strălucirii farurilor și culorile nu mai sunt așa de clare.

Chirurgia cataractei poate inlocui lentilele cu lentile artificiale, dar este posibil sa nu aveti nevoie de ele daca luati acesti pasi acum pentru a preveni cataracta. Man 1. Mancati antioxidanti si vitamina C si E

Incercati o salata de spanac cu oua fierte, mandarine si migdale pentru cina.

Mănâncă o multime de antioxidanti luteina si zeaxantina, si vitamina E, toate în acest salata delicioasa reduce riscul de cataracta cu 16% într-un studiu de peste 23.000 de femei de la Scoala de Sanatate Publica Harvard.

 • Alte studii arată că luarea unei multitudini de vitamina C oferă și protecție.
 • magazine corpul tau luteina si zeaxantina în concentrații mari în lentilele de contact cu ochii, ei par să funcționeze ca ochelari de soare pentru a filtra razele ultraviolete nocive.
 • Antioxidanții, inclusiv C și E, par să protejeze proteinele lentilei de distrugerea radicalilor liberi, moleculele de oxigen distructive.
 • Mâncarea doar a cinci porții de fructe și legume pe zi și două porții de fructe cu coajă lemnoasă este suficientă pentru a vă oferi organismului multe dintre aceste substanțe nutritive importante.
 • Cele mai bune surse de luteina si zeaxantina sunt legumele de culoare verde inchis, cum ar fi varza, varza, napi verde, broccoli și spanac, dovlecei și ouă și porumb.
 • Pentru vitamina E, întoarceți la migdale, alune, alune și cereale integrale.
 • Pentru vitamina C, alegeți fructe citrice, ardei roșii și căpșuni. Gard 2. Țineți zahărul în sânge scăzut și stabil
 • Diabetul a crescut riscul de cataractă cu 80% într-un studiu de 6000 de persoane. Experții suspectează că hiperglicemia dăunează proteinelor în ochiul ochiului.
Chiar și nivelul ridicat de glucoză din sânge și prediabetes crește șansele tale; într-un studiu din Regatul Unit, persoanele cu o stare prediabetică numită hiperglicemie moderată de repaus au avut un risc dublu.

Dacă aveți diabet zaharat, colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a menține glicemia sub control.

 • 3. Protejați-vă ochii de la soare
 • Când oamenii de știință au verificat ochii de aproape 900 de pescari din Golful Chesapeake din Statele Unite, au descoperit ca cei care au petrecut cel mai mult timp în soare au fost de trei ori mai multe sanse pentru a avea cataracta numai cei care au petrecut mai putin timp la soare.
Ochelari de soare și o pălărie cu brizură largă reduc riscul cu două treimi. Experții bănuiesc că lumina soarelui afectează proteinele în lentile ochiului, făcându-l tulbure.

Ochelari de soare ieftine pot fi la fel de bune ca și cele cu prețuri mai mari. Trebuie doar să căutați o etichetă care spune lentilele protejează împotriva 99% din UVB și UVA 95%, sau „absorbție UV până la 400nm,“ și ești acoperit.

 • 4. Opriți fumatul
 • Fumatul vă dublează riscul de opacifiere a lentilei. Opriți-vă și riscul dvs. începe să scadă, spun cercetătorii suedezi care au monitorizat starea de sănătate a 34.595 de femei.
Fumătorii ușori (care au fumat șase până la 10 țigări pe zi) și-au șters complet riscul suplimentar la 10 ani după ce au renunțat. ◊ Fumătorii mai mari (mai mult de 10 țigări pe zi) care au renunțat au nevoie de 20 de ani pentru a-și reduce riscul în mod similar cu cel al nefumătorilor.

5. Feriți-vă de medicamente steroidice

 • Steroizii orali cresc riscul de cataractă.
 • Intr-un studiu de 2446 persoane care iau pastile de steroizi pentru a trata boli, cum ar fi artrita reumatoidă, astmul, boala pulmonară obstructivă cronică, lupus si boli inflamatorii intestinale, cei care au luat 10 mg de steroizi pe zi timp de un an, a redus riscul de cataractă cu 68%.
În 18 luni, creșterea riscului a crescut la 82%. La doze mai mari, steroizii inhalatori pot crește riscul, potrivit cercetătorilor britanici.

Cremele steroizi și picăturile de steroizi pot crește șansele dumneavoastră.

 • Dacă utilizați steroizi pe termen lung, faceți o întâlnire pentru examenul ocular și cereți oftalmologului de câte ori trebuie să repetați examenele.