Icterul apare atunci când o componentă pigmentată a bilei se acumulează în sânge. Este ușor de observat, deoarece pielea și albii ochilor încep să devină galbeni. Iată câteva informații despre boala și abordările dietetice care să vă ajute.

Tipuri de icter

Există trei tipuri principale de icter:

 • Cel mai frecvent se datorează hepatitei sau a altor afecțiuni hepatice.
 • icter obstructiv, de obicei, rezultatele de la calculi biliari sau alte boli ale vezicii biliare
 • este mai puțin frecvent tip implică o anomalie în metabolismul bilirubinei Hepatită
 • În fiecare an, peste 27 de milioane de americani de Nord cu tulburări ale ficatului și vezicii biliare, dar nu toți oamenii dezvoltă icter. Din cei care fac, hepatita (o inflamație a ficatului) este cauza probabilă. Există cinci tipuri majore de hepatita virala:
 1. Inflamația ficatului poate fi, de asemenea, cauzate de abuzul de alcool sau droguri
 2. reacție adversă la un medicament bacteriene
 3. infecții parazitare fungice ale ficatului.
 • Unele tulpini de hepatită virală sunt extrem de contagioase și pot intra în corpul uman prin apă sau alimente (în special moluște) contaminate cu deșeuri umane. Hepatita poate fi de asemenea transmisă prin transfuzii de sânge ale unei persoane infectate, prin contact direct cu fluidele corporale infectate sau prin utilizarea de seringi contaminate.
Abordări dietetice pentru a ajuta la lupta împotriva icterului
 • O dietă echilibrată și nutritivă și odihnă poate rezolva hepatita virală, deși poate dura câteva săptămâni. Din păcate, mulți oameni se luptă să mănânce doar atunci când au nevoie de calorii suplimentare pentru a-și ajuta ficatul să recupereze și să regenereze celulele deteriorate.
 • Au o dietă bogată în proteine ​​din surse animale, cum ar fi plantele. Cele mai bune surse sunt carnea macră, carnea de pasăre, pește, ouă, produse lactate și o combinație de leguminoase și produse din cereale.
 • Dacă nu ai prea mult pofta de mancare, intercala mai multe mese mici pe zi, cu o gustare hranitoare (ca un milkshake sau băutură alcoolizat).
Alimente pentru a evita
 • alimentele rețete și foarte grase; ele sunt greu de digerat și trebuie evitate. O cantitate mică de grăsime este acceptabilă pentru a furniza calorii necesare și a adăuga aromă. În general, grăsimile din produsele lactate și ouăle sunt mai ușor de digerat decât cele din carnea grasă și din alimentele prăjite.
 • Dulciuri și alcool; ele pot reduce apetitul pentru alimente mai nutritive. Alcoolul nu trebuie consumat deoarece provoacă stres suplimentar asupra unui ficat deja bolnav. Poate fi tolerată după recuperare, dar unele afecțiuni hepatice determină abstinență completă și viață.

Icterul este un semn al complicațiilor grave, dar există multe cauze posibile. Asigurați-vă că solicitați tratament și consumați alimente mai respectate pentru ficat.