Fie că sunteți de 8 sau 80 de ani, exercițiile fizice regulate sunt una dintre principalele modalități de a păstra o inimă puternică și de a rămâne sănătoși.

Deși este important să luați în considerare starea actuală și particulară de sănătate înainte de a începe orice nou regim de exerciții fizice, faceți antrenamente inima-beneficii timp de 30 de minute, de trei până la cinci ori pe săptămână un lucru minunat pentru majoritatea oamenilor.

Exerciții cardiovasculare

Exercițiile aerobice sunt excelente pentru sănătatea inimii. Regula generală pentru determinarea nivelului optim al efortului dvs. este de a exersa activitatea fizică care mărește ritmul cardiac și rata de respirație, dar nu ajunge la punctul în care nu puteți vorbi. Activitățile cu impact sporit, cum ar fi aerobica sau alergarea, pot fi extrem de stimulative, în timp ce activitățile cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos și înotul, vă fac chiar mai greu articulațiile.

Culturism și formare musculară

Ridicarea în greutate și culturismul sunt alte activități fizice care sunt foarte benefice pentru inimă. Nu numai că acestea vă ajută să vă întăriți mușchii și oasele, dar ganterele sunt o completare excelentă a activităților cardiovasculare. Puteți să vă stimulați inima în timpul unui antrenament cu stil de circuit care utilizează mai multe repetări folosind greutăți mai ușoare pentru a "simți efectele" în timp ce creșteți ritmul cardiac.

Stretching

Nici un antrenament nu ar fi complet fără o perioadă de warm-up și de recuperare pentru a întinde mușchii înainte și după activitatea principală. Întindeți tendoanele din partea din spate a piciorului și a coapsei superioare, precum și mușchii spatelui și pieptului înainte de a vă angaja într-un antrenament cardiovascular sau de rezistență.

Puneți-i totul împreună

Deși aceste trei activități ar trebui să constituie baza antrenamentului dvs. pentru a vă menține sănătatea inimii, sunteți complet liberi de ele. Acordați prioritate preferințelor dvs. și luați în considerare aptitudinea dvs. atunci când vă planificați antrenamentele săptămânale. Sunt recomandate exerciții de 30 de minute de trei până la cinci ori pe săptămână. Efectuarea de exerciții, oricare ar fi ele, este întotdeauna un lucru util și dacă puteți face doar 10 minute pe zi pentru a începe, va fi foarte bun.

Una dintre modalitățile de a structura antrenamentele dvs. este de a alterca culturismul cu activități cardiovasculare. Alții preferă un pic de ambele la fiecare antrenament. Indiferent de alegerea dvs., nu uitați să vă întindeți în mod corespunzător și să includeți activitate mai ușoară înainte și după antrenament pentru a vă încălzi și a vă recupera corespunzător.

Evitați arsurile

În cele din urmă, luați pașii necesari pentru a evita două dintre cele mai descurajatoare obstacole în calea oricărui program de exerciții: plictiseală și epuizare. Pentru că vă puteți ajuta să depășiți în mod eficient aceste obstacole, alegeți activitățile de instruire pe care le bucurați cu adevărat. Dacă vă place ciclismul, navigarea sau drumețiile, planificați mai întâi aceste activități. Dacă singura opțiune este o bandă de alergare, faceți-o mai distractivă creând o listă cu melodiile preferate pe care le puteți savura în timpul mersului pe jos sau în timpul alergării.