Constipatia este ceva ce nimeni nu vrea să vorbească, dar aici sunt cateva sfaturi simple care ar trebui sa aduca mult nevoie de ajutor pentru a persoanele cu constipatie.

Ce este constipatia? Ç Să începem cu definiția ei. Autoritățile medicale definesc în general constipația prin producerea a mai puțin de trei scaune pe săptămână. Simptomele pot include, de asemenea, scaune dure, dificultăți la trecerea scaunelor și mișcări incomplete ale intestinului. Se pot produce, de asemenea, disconfort moderat până la sever, cum ar fi crampe. Cauzele constipatiei sunt variate si nu intotdeauna legate de stilul de viata. Anumite condiții medicale sau chiar medicamente pot contribui la acest lucru. Sindromul de intestin iritabil (IBS) si hipotiroidismul sunt adesea cauza constipație și de prescripție analgezice, cum ar fi codeina si hidromorfon sunt factori. Stilul de viață este cauzat de dieta cu fibre slabe, lipsa de lichide, lipsa de exerciții fizice, consumul excesiv de produse lactate și abuzul laxativ. Schimbați-vă dieta

Deoarece fibrele adăuga umiditate și volum pentru scaun dvs. pentru a vă ajuta să evacueze, o creștere a consumului de fibre este de multe ori prima recomandare în lupta împotriva constipației. Legumele fierte și cerealele integrale, cum ar fi tărâțele și ovăzul, sunt o excelentă sursă de fibre. Sucurile de prune și sucul de prune sunt, de asemenea, utile în încurajarea evacuării scaunelor. Fluidele, în general, sunt esențiale pentru a crește umiditatea, cu toate acestea scaun bauturi cu cafeina, cum ar fi cafea și băuturi răcoritoare ar trebui să fie evitate, deoarece acestea pot provoca deshidratare.

Trebuie, de asemenea, să evitați consumul excesiv de produse lactate. Unii oameni cred că ciocolata provoacă constipație și ar trebui să acordați o atenție deosebită.

Un exces de fier si calciu poate provoca o întărire de fecale, așa că, dacă luați suplimente de fier și calciu, din motive medicale, va reduce, probabil. O dieta bine echilibrata este cheia succesului - limitarea grasimii in timp ce se concentreaza pe alimente bogate in fibre, bogate in nutrienti.

Stați activ

Efectuarea de exerciții suficiente este o modalitate bună de a scuti de constipație. Lipsa exercițiului încetinește evacuarea scaunelor și crește absorbția umidității scaunului în organism. Prin urmare, este important să faceți exerciții moderate zilnic. Dacă sunteți în vârstă sau aveți probleme de mobilitate din cauza unei boli geriatrice, încercați un program de terapie fizică.

Obțineți ajutor farmacie

Dacă sfaturile de mai sus nu dau rezultatele pe care le caută, există multe suplimente se eliberează fără rețetă care vă pot ajuta. Suplimentele din fibre vor ajuta la înmuierea scaunului și la provocarea contracțiilor intestinului. De asemenea, puteți găsi laxative ușoare care măresc apa din colon și facilitează trecerea scaunului.

Constipatia este o problemă dificilă pentru mulți oameni, dar prin adoptarea câteva modificări ale stilului de viata pot ameliora simptomele sau scapa de ea complet. Modificați-vă obiceiurile unul câte unul și, după o scurtă perioadă de timp, puteți obține o idee bună despre ce funcționează cel mai bine.