Cu o varietate de plante, unelte și tehnici de creștere, poate fi intimidant pentru a începe grădinărit. Iată 10 sfaturi valoroase pentru grădinărit care vă vor ajuta să vă deplasați de la începători la experți într-un timp scurt.

Înființarea unei noi grădini

Dacă sunteți puțin nervos în noua dvs. grădină, amintiți-vă că și cei mai buni grădinari au început de asemenea. Deci, păstrați simplu lucrurile, puneți multe întrebări prietenilor dvs. de grădinărit și bucurați-vă!

 1. Începeți cu o grădină micăpe care le puteți menține cu ușurință. Puteți să-l măriți ușor după aceea.
 2. Trasați trasee sau plăcipentru a avea acces ușor la grădina dvs. și la zonele de utilități cum ar fi grădini, compost, coșuri de gunoi și rumegătoare.
 3. Alegeți o varietate de plante care rezistă dăunătorilor și bolilor. De asemenea, alegeți soiuri altoite pe plante perene care, în general, supraviețuiesc mai bine decât cele care cresc pe propriile lor rădăcini.
 4. Luați în considerare munca pe care sunteți dispus să o faceți. Pajiștile imaculate, gardurile sculptate și piscinele nu numai că costă bani, dar necesită și mult timp și energie pentru a le menține. Încercați să reduceți numărul de zone care necesită o mulțime de întreținere, cum ar fi paturi anuale, grădini de legume sau plante în ghivece.
 5. Grupați împreună plante cu aceleași nevoi, în special plante care necesită doar o mică udare, cum ar fi sucuri și ierburi ornamentale sau cele care preferă umbra, cum ar fi ferigi și șorici. Puneți un strat generos de mulci pe toate plantele pentru a reduce necesarul de apă.Umpleți paturile din grădina dvs. cu plante, astfel încât să nu existe spațiu pentru buruieni
 6. . Creșteți arbuști și culturi de acoperire pe teren între arbuști mai mari. Utilizați mulci organice sau pietricele organice pentru a acoperi terenul gol.garduri de plante și ecrane informale care nu trebuie să fie tăiate
 7. . Abelia, grevillea, pădua indiană, murraya, nandina, oleander și plumbago sunt exemple excelente.Folosiți o mașină de tuns iarba pe peluza dvs.
 8. . Nu are un rezervor de recuperare pentru a evita golirea ierbii tăiate. Iarba tăiată este împrăștiată pe gazon pentru a face nutrienții de pe pământ.Dacă sunteți destul de norocoși să trăiți într-o zonă fără restricții de apă, utilizați un sistem de irigare sistematică. Monitorizarea atentă cu ajutorul unui cronometru automat este mai eficientă decât umplerea manuală și scade cantitatea de apă.
 9. Economisiți timp și bani prin utilizarea unui îngrășământ cu eliberare lentă. Va dura câteva luni și nu va arde rădăcinile. Este, de asemenea, mai ecologic, deoarece nutrienții sunt disponibili mai lent și mai puține îngrășăminte sunt pierdute în scurgere.
 10. Păstrați-vă sculele în stare bunăÎntreținerea grădinii este mult mai ușoară prin păstrarea uneltelor de grădinărit în stare bună de funcționare.
Asigurați-vă că uneltele ascuțite, cum ar fi foarfecele de tăiere și lopeți rămân ascuțite

Uneltele blunt sunt dificil de utilizat și să dureze mai mult pentru a face treaba. Dar cel mai important, ele pot afecta plantele.

Ascuți-le cu o piatră sau cu un instrument de ascuțire.

 • Economisiți timp prin împachetarea mânerelor cu panglică fluorescentă
 • Sunt mai ușor de localizat în caz de cădere.

Gradinaritul este o modalitate excelenta de a petrece timpul in aer liber si de a te reconecta cu natura. Nu veți deveni un expert în grădinărit peste noapte, dar riscați să dezvoltați o pasiune pentru grădinărit mai repede decât credeți!