Ai avut vreodată probleme de plantare flori la umbra? Umbra nu vă condamnă grădina în întuneric și nu este nevoie să vă transformați radical curtea din spate la costuri ridicate. Opțiunile accesibile sunt legiunea pentru a crea o grădină atrăgătoare.

25 de moduri de a face cel mai mult de o grădină umbra
 1. Determina diferite grade de umbra in curtea ta. Soarele din fiecare zonă vă permite să știți ce fel de plante se vor dezvolta bine.
 2. Roșu se usucă mai repede în zonele aprinse de soarele de dimineață, deci plantele de plante care necesită condiții moderate sau uscate.
 3. Chiar și mai mult decât lipsa soarelui, solurile sărace împiedică creșterea grădinilor umbră. Deci, adăugați materiale organice în primăvara și toamna sau de fiecare dată când pregătiți o grădină nouă. Aveți grijă și evitați rănirea rădăcinilor copacilor.
 4. Moss este un plus frumos pentru a umbri gradini și necesită puțină întreținere.
 5. În cazul copacilor de foioase, bulbii de plante care vor înflori înainte de frunziș vor ajunge la umbra întregului lucru. Becurile mici care se aclimatizează sau se propagă singure, cum ar fi crocusul, narcisele, muscarisul și aconitele de iarnă, cresc cel mai bine.
 6. Depozitați umezeala și îmbogățiți substanțele nutritive și echilibrul materiei organice prin mulcirea cu frunze mărunțite, ace de conifere și alte materii organice.
 7. Când creați flori noi, luați în considerare umbrele aruncate de clădirile din apropiere, arbuști și copaci.
 8. Aveți grijă atunci când plantați: săparea la întâmplare poate afecta rădăcinile copacilor.
 9. Faceți frunzele o necesitate. Juxtapun diferite culori și texturi, combinând, de exemplu, frunzele largi cu vârful de caladium și frunzele delicate ale ferigilor.
 10. Utilizați arbuști pentru a ancora paturile în timp ce le dați înălțime și structură și un fundal întunecat pe care se evidențiază culori strălucitoare. Azalee, camelii, câine, hortensii și rododendronuri sunt alegeri excelente.
 11. Intensitatea luminii solare variază în funcție de latitudinea în care locuiți. Prin urmare, plantele care necesită expunere în plin soare în zonele climatice nordice pot avea nevoie de umbra parțială la sud.
 12. Flori pot să adauge o atingere de culoare și dimensiuni pentru a umbra grădini, și deoarece plantele nu concurează cu rădăcini de copac, ele sunt ușor să crească.
 13. Așezați veșnic dense pe partea de nord a proprietății dvs. pentru a evita crearea unei umbre excesive.
 14. Dacă căutați umbra, plantați copaci cu frunze mici cu frunziș deschis și degradat. Cenușa de munte, mesteacanul, arțarul japonez, lăcustele de miere, câinele din Asia și pădua vor produce o nuanță foarte estetică.
 15. Evitați îngroparea rădăcinilor copacilor atunci când adăugați plante umbroase la picior. Peste 2,5 centimetri de pământ este suficient pentru a ucide unele specii de copaci.
 16. Apă foarte puțin, numai dacă este necesar, cu grijă și foarte profund.
 17. În loc să încerci să-ți schimbi pământul, alege plante care se potrivesc cu pH-ul solului tău.
 18. Plantele de nuanță care cresc în soluri acide includ scorțișoară osmonde, clethra, crin de vale, rododendron și tiarella.
 19. Plantele de umbrire care preferă solurile neutre cuprind predicatorul mai mic, copita Venus, triliul, clopotele din Virginia, cohosh alb și ghimbirul sălbatic.
 20. În zonele în care plantele și iarba nu cresc, creați un culoar multicolor cu costuri reduse pentru a adăuga farmec, acoperiți zonele virgine și îmbogățiți solul.
 21. Cyclamen crește ușor în solurile puțin adânci dintre rădăcinile copacilor.
 22. Plantele cu nuanțe de înflorire timpurie includ inimile sângerând, primroza japoneză, talictroidele thalictrum, dodecatheas, trilium și violete.
 23. Plantele cu nuanțe de înflorire târziu includ acanthul moale, aconitul, crinul roșu, gentianul și flora de ceară.
 24. Ferigile și șarpele perene sunt alegeri ideale pentru zonele de umbrire.
 25. Este posibil să transformi umbra densă în lumină slabă prin tăierea judicioasă a copacilor. Nu tăiați mai mult de o treime din ramurile unui copac pe an și concentrați-vă asupra ramurilor mici.

Aceste 25 de soluții ușoare vor transforma curtea din umbroase într-un refugiu plin de culoare pe care tocmai l-ați visat. Mai bine, veți evita risipirea banilor experimentând cu plante și idei care nu funcționează.