Atunci când cumpărăți un nou aparat sau unelte electrice, este normal să vă opriți mai întâi în hipermarketul local. Dar cumpărarea unui dispozitiv mecanic complex nu are nimic de-a face cu alegerea unui robinet nou sau a unui tablou sau a unui tapet - și nu puteți obține aceeași afacere. Iată câteva lucruri de luat în considerare înainte de a cumpăra această mașină de spălat sau ruter într-o zonă extinsă.

1. Cele mai mici prețuri? Nu întotdeauna

După ce a intrat în lumea aparatelor de uz casnic relativ târziu, comercianții cu amănuntul mari nu comandă aceleași reduceri pe care le percep pe produse cum ar fi lemnul și gips-cartonul.

  • Chiar și producătorii de aparate de uz casnic nu doresc să coboare pentru mânia de magazine de aparate electrocasnice de pe întregul continent - magazine care încă oferă prețuri competitive.
  • Luați în considerare beneficiile potențiale ale cumpărării de la un mic distribuitor local - serviciu fiabil, un sentiment de responsabilitate și sprijin pentru economia locală.
  • Și dacă, dintr-un anumit motiv, cumpărați aparate într-un magazin mare de cutii (poate doriți să cumpărați totul pentru renovarea bucătăriei într-un singur loc), să aduceți cu dvs. cel mai competitiv citat al concurentului direct . În mare parte, acest lucru se va potrivi (sau va bate acest preț). Un 2. Serviciile de calitate nu fac parte din afacerea lor
Când vine vorba de aparatele mari, este nevoie de servicii de calitate. Iată ce magazine de cutii mari nu doresc să știți despre modul în care funcționează metodele lor de afaceri:

De obicei nu dispun de personal pentru a putea gestiona bine acest serviciu.

  • Vă oferă un "serviciu post-vânzare" în loc de "persoana de referință" pur și simplu.
  • Structura lor organizațională nu facilitează comunicarea dintre agentul dvs. de vânzări original și un simplu reprezentant după vânzări. Ca regulă generală, nu există recepționer. Sunați și trebuie să ajungeți într-un labirint telefonic, fără nici un e-mail sau un mesaj vocal de la un angajat pentru a lăsa mesaje.
  • În plus, angajații sunt prea ocupați jucând ping-pong cu clienții pentru a vă oferi într-adevăr toată atenția lor. Gândiți-vă la supermarket-uri ca retaileri, asta-i tot. Les 3. Magazinele mari nu au instalații proprii
  • Când cumperi un aparat mare care are nevoie de o instalare profesională, nu este angajații magazinului care vin la tine acasă - ei sunt angajații unei companii instalarea magazinului angajat pe bază contractuală.
Supermarketul acționează ca un intermediar, vă taxează pentru costurile de instalare, plus un marcaj care este, în general, de 25% pentru cartier.

Uneori, aceste companii sunt magazine de îmbrăcăminte pentru tineri care nu pot genera suficientă activitate în sine și au nevoie de această muncă suplimentară.

  • Această întreagă configurație creează un gol în ceea ce privește responsabilitatea, ceea ce poate face dificilă rezolvarea problemelor care apar.