Încălziți-vă casa cu un foc confortabil, reducând în același timp riscurile asociate cu încălzirea lemnului cu aceste sfaturi de siguranță.

Pericolele

Mirosul de foc de lemn oferă un astfel de sentiment de securitate, nu-i așa? Cu toate acestea, fără instalarea și ventilarea corespunzătoare, orice sobă de lemn, șemineu, șemineu sau cuptor are un set propriu de riscuri.

 • Cel mai grav risc de toate? Monoxid de carbon. Inofensiv și inodor, se poate acumula în aerul din casă și poate împiedica transportul de oxigen în sânge.
 • În cele mai grave cazuri, provoacă simptome similare cu cele ale gripei.
Importanța unei bune ventilații

Este casa ta una din cele trei milioane în Canada care arde lemnul prin necesitate sau alegere?

 • Chiar și cea mai recentă aragaz sau șemineu încorporat eficient din punct de vedere energetic necesită ventilație adecvată dacă încălziți cu lemn.
 • În plus, monoxidul de carbon nu este singura substanță periculoasă din fumul de lemn; veți găsi, de asemenea, hidrocarburi, formaldehidă și benzen plutitoare în aerul casei dumneavoastră.
Urmați codurile canadiene

A fost instalat șemineul dvs. sau șemineu semineu înainte de 1991? Este ventilația realizată de un coș existent? Este posibil să nu îndeplinească criteriile actuale ale Codului de instalare a cuptoarelor din lemn din Canada.

 • Actualizarea garniturii de coș este nu numai obligatorie din punct de vedere juridic, ci și din punct de vedere al siguranței.
 • coș de fum permanent de linie din oțel inoxidabil nu qu'acheminer fum spre exterior din partea de sus a coșului de fum, acesta oferă, de asemenea, o mai bună absorbție și o mai mare eficiență energetică.
 • Căptușeala formează un contact de etanșare cu zidăria pentru a preveni fumul și gazele care vin din semineu (inclusiv monoxid de carbon) pentru a reveni la casa.

Cunoașteți codurile naționale sau regionale de instalare a echipamentelor pentru încălzirea lemnului sau vârsta sistemului dvs.? Contactați un antreprenor certificat, bazat pe programul de instruire tehnică privind energia din lemn pentru informații și inspecții de siguranță.

Ia-ti caldura de familie, de sănătate și de asigurare

După ce soba, casa sau cuptor instalat și defalcate în funcție de codurile naționale și locale, că a plecat? Preia controlul asupra obiceiurilor de zi cu zi pentru a arde lemn reduce în condiții de siguranță a riscului de intoxicație cu monoxid de carbon:

 1. Instalați detectoare de monoxid de carbon la fiecare etaj de acasă și asigurați-vă că acestea funcționează în mod regulat.
 2. Obțineți un cuptor cu lemn certificat sau șemineu.
 3. Faceți mici incendii care vă vor oferi mai multă căldură și mai puțin fum.
 4. Utilizați o bucată de lemn tăiat în stare uscată pentru a obține o suprafață maximă de expunere.
 5. Sistemele de încălzire a lemnului să fie inspectate și curățate anual.

Cu excepția cazului în care sunteți un instalator calificat, sunați un antreprenor autorizat local înainte de a vă face ceva. Sistemul dvs. de încălzire a lemnului este deja instalat? Sunați oricum pentru a vă verifica ventilația. Viața și sănătatea familiei tale sunt neprețuite.