Un sol fertil, bine drenat in plin soare este suficient pentru a cultiva frumos crizantema perene, care, în general, de așteptat să scadă pentru a vă acoperi cu flori de durată.

Despre crizanteme

Chrysanthemum este cultivat în Asia de mai mult de 2000 de ani.

  • Culorile ei variază de la alb și galben la trandafiri și castane.
  • Grădinarilor de multe ori doriți să obțineți plante luxuriante butoane acoperite, dar există și soiuri care infloresc doar un număr mic de flori foarte mari și taie majoritatea butoanelor.
1. Alegeți varietatea potrivită

Alegeți varietatea de crizanteme în funcție de sezonul de înflorire.

  • În zonele de nord, alegeți soiuri de înflorire timpurii.
  • În climatele calde, unde toamna este lentă, alegeți soiurile târziu înflorite pentru a profita de culorile lor de toamnă. É 2. Finisaje goale goale
Burr este esențial pentru plante luxuriante și o mulțime de flori.

Desfaceți capetele crescânde ale crizantemei de grădină la fiecare trei săptămâni de la Paște până la începutul lunii iulie. Prop 3. Răspândiți florile noi

  • Crizantemele sunt foarte ușor să se răspândească din butașii sfărâmăturilor.
Când tăiați lăstarii noi la sfârșitul primăverii, scoateți frunzele inferioare și lăsați-le să se rădăcească în sol umed.

Ei vor fi gata să fie transplantat în altă parte în grădină în doar trei săptămâni.

  • 4. Cultivați cascade de crizanteme
  • Forței boboci de crizantema sau flori mici cascade peste laturile lor ghivece legându-le poli de bambus înclinate mai mult pe verticală Pe măsură ce plantele crească.
În septembrie, când plantele sunt gata să înflorească, scoateți bambusul și lăsați plantele să se închidă. 5. Cultura
  • versiuni rădăcini puțin adânci
  • Crizanteme nevoie înrădăcinate de mică adâncime să fie protejate în timpul iernii pentru a le împiedica să se ridice.
După primul gel, tulpini tăiate la nivelul solului și acoperite cu mulci opt la 10 cm de paie, fân, paie sau scoarță tocat. Astfel, plantele pot supraviețui iernii chiar și atunci când temperaturile ajung -23 ° C, și nu se ridică prin congelare alternativă și dezghețarea solului.

În zonele în care iarnă este blândă, face opusul. Lăsați frunzele lor moarte cu crizanteme în timpul iernii pentru a-și proteja rădăcinile superficiale de gheață și vânturi reci. 6. Ce sunt crizantemele florilor?

  • Chrysanthemum cu flori mari, primite ca un cadou nu este, probabil, puterea unui perene, dar puteți încerca să taie în timpul iernii și depozitați-l într-un garaj rece în cazul în care temperaturile rămân au peste congelare. În primăvară, expuneți-l la soare, udați-l și repoziționați lăstarii verzi.