Somnul este esențial pentru sănătate. Din păcate, majoritatea dintre noi dormim prost. Aflați cum să alegeți așternutul dvs. în 5 pași simpli care vă vor permite să găsiți un somn optim.1. Alegeți un cadru de patRobust și confortabil, patul tradițional din lemn masiv poate fi din lemn moale (pin sau brad) sau foioase (fag, cireș sau arin).

Destul de multe paturi economice, din PAL, nu sunt întotdeauna foarte stabile, iar cleiurile folosite pentru a le face pot conține produse toxice. Întrebați în momentul cumpărării.

Dacă optați pentru un cadru de ratan sau un pat de căptușeală, verificați dacă fibra sau materialul de umplutură nu ascunde o structură din PAL. Alegeți un capac detașabil și lavabil.

 • Cadrele de fier forjat sunt din nou la modă. Stabil și rezistent, acestea se disting printr-o viață mai lungă decât paturile din lemn. Trouvez 2. Găsiți baza potrivită pentru pat
 • Cel mai ieftin este baza patului cu role. Se compune din lamele de lemn interconectate cu benzi din fibre rezistente.
 • Prețul paturilor rigide cu grătare este foarte variabil; unii chiar permit să ajusteze fermitatea acoperirii în funcție de gusturile utilizatorului.
Calitatea bazelor flexibile cu grătare depinde de numărul de lambouri.
 • Înclinările, care ridică capul și picioarele, sunt foarte convenabile pentru a sta confortabil cu o carte sau pentru a privi televizorul! Fiți conștienți, totuși, că o primăvară de primăvară de acest tip poate costa o avere.
 • Idealul este, desigur, un arc cutie electrică, reglabil fără efort, cu o telecomandă. Dar, din nou, prețul trebuie să se potrivească. D 3. Găsiți salteaua potrivită
 • Saltea de primăvară rămâne clasică. Lacunele dintre arcuri asigură o circulație permanentă a aerului. Confortul în somn este proporțional cu calitatea saltelei, cu o mențiune specială pentru arcurile de buzunar, care oferă un punct de sprijin excelent punctual: arcurile sunt blocate într-un pânză de țesătură, se comprimă independent unul de celălalt.
 • Saltea de spumă vă poate oferi nopți bune. Din nefericire, adesea este destul de moale, ceea ce înseamnă că se scurge rapid și poate provoca probleme înapoi.
 • Saltea de gel este cea mai recentă inovație în pat. Este similar cu patul de apă din punct de vedere al confortului, dar este mai ușor de întreținut. Rețineți totuși că este destul de scump.
Saltea de latex sau spuma de înaltă densitate garantează un somn excelent. Se potrivește perfect cu forma corpului, minimizând presiunea exercitată asupra capului, a umerilor și a șoldurilor. De asemenea, este foarte confortabil și total silențios.
 • 4. Selectați foile potrivite și păturile
 • Achiziționarea de foi și quilt este un echilibru bun între bugetul dvs. și nevoile dumneavoastră. De asemenea, va trebui să alegeți diferite seturi de foi și pături în funcție de sezon.
 • Păturile de lână de oaie și de alpaca, precum și părul de cămilă, asigură căldură uscată, ideală pentru persoanele cu reumatism.
 • Bumbacul reține umiditatea, dar nu este foarte fierbinte. Este potrivit pentru nopți de vară, cum ar fi inul și mătasea.
Capacele sintetice nu absoarbe umezeala, dar o returnează aerului înconjurător, precum și excesul de căldură al corpului.

În timpul iernii, contactul flanelului se încălzește, iar vara, prospețimea inului este foarte plăcută.

 • 5. Identificați-vă nevoile de pernă
 • Alegerea unei perne este legată de poziția de dormitor:
 • Oamenii care dorm pe partea lor au nevoie, pentru a sprijini capul lor, o pernă mai groasă decât cei care dorm pe pernă înapoi. Există, de asemenea, perne special adaptate pentru persoanele care dorm într-o poziție fetală.
 • Dacă aveți probleme cu gâtul, alegeți o pernă mică, de 80cm lungime, dar cu o lățime de numai 40cm, deoarece dacă vă așezați pe o pernă mare, o puteți pune cu scrupulozitate seara, se va pierde în general, forma în timpul nopții. Rezultat: dureri la nivelul gâtului sau chiar în spate dimineața devreme.
Dacă durerile de gât persistă, în timp ce investiți într-o pernă specială, consultați un medic.

Fiecare dormitor este unic, iar așternutul va varia de la cameră la cameră. Dacă trebuie să vă cumpărați așternutul ca un cuplu, va trebui, bineînțeles, să faceți compromisuri, dar cel mai bun lucru ar fi să vă înclinați spre persoana care are probleme de somn sau dureri de spate sau gât, dacă există.