Defecțiunile motorului, radiatorului sau ale mașinii vor necesita reparații de către un profesionist, dar multe probleme legate de uscător sunt cauzate de acumularea de praf și de resturi. animale umplute în mașină. Acestea sunt ușor de curățat și de prevenit.

Îmbrăcămintea se încălzește, dar nu se usucă

Sortați încărcăturile dvs.

Nu depășiți sarcina maximă recomandată pentru uscător. Consultați manualul de utilizare pentru greutatea pe care o poate manevra. Hainele care se scot liber se vor usca mai repede si cu mai putine riduri.

  • Aduceți-vă întotdeauna hainele în mașina de spălat înainte de a le pune în uscător și, dacă este posibil, separați obiectele grele (cum ar fi prosoapele și blugi) de cele care sunt mai ușoare, apoi le uscați în încărcături separate.
  • Încercați să lăsați la o parte până la două sau trei sarcini de spălare și să le uscați una după alta în mașină. Uscătorul va rămâne cald și vă va usca rufele mai rapid și mai eficient.
Fă-ți uscătorul

Curățați scamele și curățați aerisitorul

  • Uscătorul dvs. are unul sau două filtre de ochiuri care atrag scamele din haine. Pur și simplu glisați tava de plastic care ține rețeaua și îndepărtați stratul de puf.

Dacă ochiul este murdar, curățați-l cu apă caldă și săpun și lăsați-l să se usuce înainte de ao pune înapoi în aparat.

  • În cazul în care uscătorul dvs. aerisi aer cald, umed în exterior, nu se pot acumula scame în conducta dintre uscător și aerisire. Acest lucru poate bloca fluxul de aer și poate preveni uscarea rufelor.
  • Verificați orificiul de aerisire sau capota din exteriorul casei. Puteți simți un flux de aer când uscătorul funcționează? Dacă nu, utilizați o lungime de fir rigid pentru a elimina orice acumulare de praf în jurul orificiului.
  • Opriți uscătorul și scoateți-l din priză. Deplasați uscătorul departe de perete și deconectați uscătorul și conducta de perete - este posibil să fie nevoie să deșurubați niște clesti.
  • Îndepărtați bucățile de smântână, apoi folosiți duza aspiratorului pentru a aspira particulele mai adânci.
  • A se aspira interiorul uscătorului înainte de a înlocui conducta.
Dacă canalul este prea lung, acesta poate răsuci și poate împiedica circulația aerului interior. Încercați să comprimați furtunul și fixați-l cu bandă.

Atenție