Calculatoarele variază în hardware și software, dar toate au accesoriile similare. Iată cum să le păstrați curate și în stare bună de funcționare.

Asigurați-vă că mouse-ul funcționează fără cârlig

Dacă cursorul de pe ecranul computerului nu se mișcă brusc așa cum ar trebui, este posibil ca mouse-ul dvs. să aibă nevoie de o curățare bună. Iată cum să curățați un mouse cu bile:

 1. Deconectați cablul mouse-ului de la tastatură.
 2. Pe spatele mouse-ului, scoateți carcasa care acoperă mingea. Aceasta poate implica deșurubarea a două șuruburi mici, răsucirea carcasei sau împingerea înainte. Scoateți mingea și ștergeți-o cu o cârpă fără scame, înmuiată în alcool denaturat sau izopropilic.
 3. Suflați pentru a îndepărta praful și scamele din carcasa și curățați cele două lagăre din interiorul mouse-ului. Este posibil să aveți nevoie să utilizați o scobitoare pentru a elimina bucăți de grăsime și de păr.
 4. Cu un tampon de bumbac înmuiat în alcool denaturat, ștergeți rulmenții curate.
 5. Lăsați componentele să se usuce, apoi remontați mouse-ul și reconectați-l.
 6. Cum să curățați o tastatură
Tastatura dvs. va trebui să fie ștersă în fiecare lună cu o cârpă fără scame, udată pentru ao menține curată. Dacă sunt lipite unele taste, este posibil ca acestea să aibă nevoie de o curățare puțin mai completă. Iată cel mai bun mod de a curăța o tastatură:

Deconectați tastatura, scoateți șuruburile dedesubt și ridicați cu ușurință carcasa deschisă. Dacă nu se împarte în două cu ușurință, ați uitat un șurub sau trebuie să apăsați butoanele de blocare.

 1. Rotiți unitatea cu capul în jos și agitați-o cu grijă pentru a îndepărta resturile.
 2. Utilizați un recipient de aer comprimat cu un tub prelungitor îngust pentru a lovi resturile sub chei.
 3. Dacă aveți murdărie lipicioasă în mașină, utilizați o mulțime de tampoane de bumbac înmuiate în apă sau alcool pentru ao curăța.
 4. Reasamblați tastatura și porniți computerul.
 5. Resuscitarea unei tastaturi ude
Dacă vărsați lichid pe tastatură, deconectați-l imediat și puneți-l cu susul în jos pe un prosop pentru a permite lichidului să se scurgă.
 • Lăsați tastatura să se usuce complet înainte de a încerca să o utilizați din nou.
 • Dacă ați vărsat o băutură răcoritoare sau alt lichid care devine lipicios la uscare, poate fi necesar să curățați interiorul tastaturii.
 • Tastaturi și șoareci de calculator sunt periferice prin care interacționăm cu computerele noastre; acestea trebuie să fie bine întreținute. Asigurați-vă că le păstrați curate și dacă observați oricare dintre problemele de mai sus, curățați-le bine. Acest lucru te-ar putea salva de la a avea nevoie să cumperi altele noi.