Dacă aveți covor acasă, este esențial să vid în mod regulat pentru a îndepărta murdăria și praful care pot uza covoare fibre. Iată 8 modalități naturale de a vă menține covoarele fără a utiliza produse de curățare agresive.

Păstrați covorul impecabil într-un mod natural
  1. Nu uitați să vid sub canapele, în spatele mobilierului și de-a lungul plita bord. Acest lucru elimină anterele și acarienii și elimină firele de păr, care se acumulează adesea în locuri greu accesibile. Acest lucru este important în special dacă membrii familiei au alergii.
  2. Scoateți sau răzuiți toate scurgerile solide cu o lamă de cuțit sau cu lingură. Spălați lichidele cu o cârpă curată, presați ferm pentru a absorbi orice deversare.
  3. Utilizați apă scânteietoare.Vă poate ajuta să scăpați de mirosurile râncede care se pot depune pe covoare prin vărsarea alimentelor, a mizeriei animalelor și a vărsăturilor. De asemenea, puteți freca sifon pe pete cu o cârpă umedă.
  4. Aplicați apă scânteietoare sau apă minerală peste scurgeri de lichide pe covoare.Bubblele aduc deversarea până la suprafață, unde puteți să o spălați cu o cârpă curată.
  5. Presărați bicarbonat de sodiu pe podele naturale și sintetice pentru a îndepărta grăsimea, murdăria și mirosurile. Se lasă timp de 15 până la 30 de minute, apoi se aspiră pulberea. Pentru petele de grăsime incrustate, este posibil să fie necesar să utilizați făină de porumb.
  6. Îndepărtați ceara de lumânare de pe covoare, zgâriind cât mai mult cu o lamă de cuțit.Apoi acoperă ceara rămasă cu un țesut, hârtie blotantă sau hârtie de împachetat maro. Țineți un fier fierbinte chiar deasupra și apăsați hârtia pentru a șterge covorul. Utilizați mai multe coli dacă este necesar.
  7. Nu utilizați niciodată un produs alcalin (alți detergenți sunt alcalini) pe covorul de lână.Poți deteriora fibrele și provoca decolorarea petelor de pe țesături.
  8. Luați măsuri rapide pentru a îndepărta toate urmele de pete de vin roșu, chiar pe un covor de culoare deschisă.Bureți orice lichid în exces cu o cârpă absorbantă, apoi impregnați scurgerea cu vin alb și lăsați infuzarea timp de 10 minute. Clătiți cu o cârpă curată și apă călduță.

De la curățarea obișnuită până la vânătoarea pătată, îngrijirea covoarelor este o parte importantă a păstrării unei case curată. Și datorită sfaturilor de mai sus, vă puteți păstra covoarele în stare excelentă folosind metode naturale și ecologice.