Aceste mușcături de triunghiuri phyllo umplute cu spanac si feta - numite de obicei „spanakopita“ -trebuie va transporta în insulele grecești, și va încânta toți oaspeții o turmă foame!

triunghiuri de phyllo cu spanac și feta

Adevărat phyllo, această pastă greacă mai multe straturi, nu este nici ușor, nici rapid de făcut. Cu toate acestea, cumparat de la magazin phyllo este o bază ideală pentru aperitive, deserturi sau alte feluri de mâncare foarte scumpe ca un produs finit. Urmați instrucțiunile de pachete pentru aluat congelat decongelare; odată deschis, aluatul poate fi la frigider timp de aproximativ o săptămână.

Pentru 24 triunghiuri:

  • 60 ml (4 c) unt sau margarina, și 10 ml (2 linguri) de unt topit sau margarina
  • 1 ceapa mica galbena, tocat fin
  • 1 pachet (300 g / 10 oz) spanac congelat tocat, decongelat și uscat
  • 15 ml (1 c) de mărar proaspăt tocat sau 1 ml (1/4 CS) de mărar uscat, faramitat
  • 125 g (1/2 cana) maruntita feta
  • 1 ou, ușor bătut
  • 6 coli phyllo congelate, decongelate.

1. Incalziti cuptorul la 175 ° C (350 ° F). Într-o tigaie mare la foc mediu, se topesc 60 ml (patru linguri) unt sau margarina. Adăugați ceapa și sote până la translucid, timp de trei până la cinci minute. Se adauga spanacul si se fierbe timp de două minute. Se amestecă mărar. Se transferă amestecul de spanac într-un castron mare. Se adaugă brânza feta și ou, și se amestecă până când amestecul este neted.

2. Spread o foaie de phyllo pe o suprafață de lucru și o perie ușor cu cinci ml (o linguriță) de unt topit. Se acoperă cu o altă foaie de placinta, se ung cu unt, se repetă cu o a treia foaie de phyllo.

3. Folosind un cuțit ascuțit sau tăietor de pizza, și un conducător, dacă doriți, taie teancul de foi de placinta unse cu unt în lungime în șase benzi late 4,5 cm (1 3/4 inch). benzi tăiate în jumătate pentru a face 12 benzi. Se pun două ml (1/2 linguriță) de amestec de spanac și feta la capătul fiecărei benzi. Fold sfârșitul fiecărei benzi diagonale pe linie pentru a forma un triunghi. Continuă să se plieze pe diagonală de-a lungul întregii benzi, schimbarea direcției de fiecare dată (ca și cum ai pliiez un steag) și se termină cu un triunghi. Odată ce fiecare triunghi este finalizat, perie partea de sus, cu un pic de unt.

4. Se repetă folosind foi rămase de phyllo, unt și spanac și feta de umplere pentru a face mai multe 12 triunghiuri.

5. Se acoperă o foaie de cookie cu hârtie pergament. Aranjați triunghiuri umplute pe o foaie de copt și se coace până triunghiuri sunt maro auriu, aproximativ 25 de minute.