Uscarea prin absorbție utilizează un agent de uscare pentru a absorbi umezeala dintr-o floare. Scopul acestei operații este păstrarea celei mai bune flori: forma sa va rămâne aproape perfectă, își va păstra culoarea originală și, practic, dimensiunea inițială. Vă vom învăța cum să vă păstrați intacte florile datorită tehnicii de absorbție prin absorbție.

Selectarea unui agent de uscare

Silicagelul este cel mai usor agent de uscare de folosit. Acesta absoarbe umezeala foarte repede. De la albastru închis, devine roz, apoi alb atunci când este complet saturat. Rata ridicată de absorbție usucă florile în câteva zile. Mai bine, puteți să-l uscați într-un cuptor lent și să-l reutilizați pe termen nelimitat. Puteți folosi nisip sau borax în loc de gel de silice, dar va dura mai mult timp să se usuce timp de câteva săptămâni.

Uscarea prin absorbție în 4 pași simpli
  1. Tăiați tulpina de flori, dar nu mai mult de 2 cm (5 in).
  2. Se toarnă aproximativ 3 cm (7 1/2 in) de silicagel în fundul unui container etanș.
  3. Așezați florile în silicagel, asigurându-vă că nu se ating reciproc.
  4. Cu o lingură, răspândiți ușor gelul peste flori până când sunt complet acoperite. Acoperiți florile cu un alt strat de silicagel de 3 cm (7 1/2 "), apoi sigilați recipientul; trebuie să fie etanș. Lasati stand doua pana la trei zile.
Testați florile pentru a vedea dacă acestea sunt uscate

Deschideți recipientul și turnați cu grijă o parte din gel până când puteți vedea partea de sus a florilor. Utilizați o lingură pentru a lua o mostră. Dacă floarea este uscată și pergament, sa terminat, este gata! Florile care nu sunt complet uscate trebuie plasate înapoi în recipient și testate a doua zi.

Stocați flori

Stocați flori uscate cu un agent de uscare în recipiente etanșe deoarece acestea pot reabsora umezeala. Pentru a menține florile mai lungi, este recomandabil să le expuneți în locuri cu umiditate redusă.

Conservarea florilor cu un agent de uscare este eficientă și simplă. Urmați acești pași simpli și veți putea să vă păstrați florile preferate împreună cu toate amintirile pe care le inspiră.