Jucăriile nu sunt doar o sursă de distragere a atenției: ele joacă un rol important în dezvoltarea copiilor. Te-ai gândit vreodată la asta?

Nu este întotdeauna ușor să alegeți printre jucăriile care promovează dezvoltarea copiilor. Un lucru este sigur, este mai plăcut să oferim o jucărie având în vedere abilitățile copilului.

O singură dată pentru fiecare jucărie
  • De la 0 la 6 luni, copilul descoperă mediul său; mobilul pe patul său este prima jucărie care îl va stimula.
  • De la 1 la 2 ani, îi plac jocurile care implică acțiuni cum ar fi împușcarea, împingerea, rularea, stivuirea. El va iubi blocurile mari pentru a stivui.
  • De la vârsta de 3 ani, capacitatea sa de învățare crește. Acum caută compania să joace. Acesta este momentul pentru jocurile de masă mici.
  • De la vârsta de 6 ani, el poate rezolva anumite probleme prin raționarea și jocurile cu reguli mai complexe.
Calitatea, mai degrabă decât cantitatea

Jucării pentru copii și de dezvoltare sunt inseparabile. Este mai bine să promovezi calitatea jucăriei decât cantitatea. O jucărie bine aleasă oferă plăcere și contribuie la dezvoltarea copilului dumneavoastră. Alegerea jucăriilor pe care le deține trebuie să fie variată, astfel încât toate aspectele personalității sale să fie stimulate.

  • Cele mai bune jucării sunt cele care oferă mai multe posibilități de joc sau care lasă loc pentru imaginație.
  • Cel mai important, jocul rămâne o sursă de plăcere.
  • O sursă uluitoare de învățare
Dacă luăm câteva minute pentru a observa copiii care se joacă, înțelegem rapid că jucăriile sunt importante în dezvoltarea lor. Copilul dvs. poate deveni uneori o mamă care are grijă de copiii săi, câteodată un pompier curajos care stinge focul (imaginar, bineînțeles!).

El joacă un rol într-o poveste inventată și, în timp ce se distrează, face multe învățări.

  • Se dezvoltă atât abilitățile sale motorii prin manipularea obiectelor necesare pentru a juca, inventivitatea, în scopul de a obține o casă cu perne, limba sa descrie aventura lui și sociabilitate lui respectând rolul fiecăruia și ajută prietenii săi.
  • Joacă-te cu copiii tăi
Dacă dezvoltarea jucăriilor și a copiilor merge mână în mână, este interesant ca și un adult să te prinde în joc și să faci niște descoperiri minunate.

Activitatea DIY, de exemplu, permite părinților și copiilor să-și combine imaginația și creativitatea.

  • Este o ocazie extraordinară de comunicare în care aceștia dezvoltă o relație de complicitate și trăiesc un moment privilegiat. Deci, ce aștepți?