Cashmere este o tesatura delicata. Spălarea mașinii poate deteriora sau deforma permanent materialul, deci este important să știți cum să mâncați un pulover de cașmir.
Datorită delicateții fibrelor de cașmir, este de obicei înfricoșător să spălați o casă de îmbrăcăminte cașmir la domiciliu, pentru a nu le deteriora. Dar curățenia frecventă poate deveni prohibitiv de costisitoare. Din fericire, este destul de ușor să spălați acasă un pulover sau alte haine cașmir, urmând câteva sfaturi simple.

Utilizați apă călduță:Umpleți un castron cu apă călduță, adăugați doar o jumătate de cești de detergent și amestecați bine. Apa rece nu curata de obicei bine si apa fierbinte poate provoca contractia lianii. Idealul este temperatura ambientală.

Utilizați un săpun blând:Există multe săpunuri speciale pentru cașmir de pe piață, precum și multe săpunuri nescunoscute și naturale care funcționează la fel de bine. Șamponul pentru copii poate face, de asemenea, truc.

Înmuiați:Îndepărtați puloverul cu fața în jos și scufundați ușor. Dacă aceasta este prima dată când puloverul de cașmir este spălat, nu vă surprindeți dacă apare puțină culoare în apă. Lăsați puloverul în apă cu săpun timp de 5-10 minute. Asigurați-vă că nu trageți sau nu întindeți îmbrăcămintea. Nu frecați puloverul de el însuși, deoarece poate cauza umplutura fibrelor.

Clătirea:Goliți apa cu săpun și umpleți-o cu apă călduță pentru a clăti îmbrăcămintea. Acest pas poate fi repetat de mai multe ori până când nu mai există spumă de săpun. Îmbrăcămintea nu trebuie spălată cu apă curentă, deoarece acest lucru poate distorsiona puloverul. Scoateți ușor puloverul într-o minge și stoarceți apa rămasă apăsând pe părțile laterale ale bolului. Nu răsuciți niciodată puloverul pentru a îndepărta apa, deoarece aceasta va slăbi permanent țesătura.

Absorbție:După îndepărtarea apei de la pulover, puneți îmbrăcămintea plat pe un prosop curat. Smooth toate faldurile. Apoi, puneți un alt prosop deasupra puloverului și apăsați ușor pentru a absorbi toată apa din îmbrăcăminte. Repetați procesul cu un prosop uscat.

Depozitare:Odată ce absorbția este completă, așezați puloverul pe un suport de uscare a ochiurilor de plasă sau pe spatele unei canapele. Odată ce puloverul este uscat, pliurile pot fi îndepărtate prin abur ușor. Aceasta este o modalitate de a reîmprospăta imediat un pulover care nu a fost spălat. De asemenea, puteți apăsa ușor cu un set de fier pe abur sau pe lână. Rabuiți tricou cu atenție și puneți-l într-un sertar sau pe un raft. Nu puneți niciodată un pulover de cașmir pe un cuier.

Reducerea frecvenței de spălare:Un pulover de cașmir poate fi purtat cel puțin 5-10 ori înainte de a fi spălat. Cu cât speli mai mult un pulover de cașmir, cu atât mai mare este riscul ca țesătura să poarte și să se estompeze.